ÜSTÜN AYRICALIĞIMIZ.

Fındık her zaman Nutella’nın ayırt edici içeriğini oluşturmuştur: İkinci Dünya Savaşı'nın ardından kakao tedariğinde yaşanan sıkıntılara çözüm olarak Ferrero, kakaolu tarifimize fındıkları katma fikrini bulmuştur. İşte Giandujot adı verilen ve (1964 doğumlu) Nutella’nın atası sayılan fındık ve kakaolu krema 1946 yılında böyle doğdu. Bugün, yetiştiricilikten işlemeye kadar olan bütün aşamalarda çok büyük bir uzmanlık geliştirmemiz sayesinde, fındık tedarik zincirinde çok üstün bir ayrıcalığa sahibiz. Bunu da 70 yılı aşan bir deneyim ve aşkla bağlı olduğumuz eşsiz tecrübemize borçluyuz.

%100 KARADENİZ FINDIĞI

Manisa fabrikamızda, sadece Türkiye’de üretilen Karadeniz fındıklarını, işlenmemiş halleriyle alıyoruz. Özel tesislerimizde inceleyerek seçiyoruz. Fındık hasadı Türkiye’de Ağustos ve Eylül ayları arasında gerçekleşir. Fındıklar toplandıktan sonra kurutulur, temizlenir ve kendimize ait olan işleme tesislerimize gönderilir. Burada sıkı kalite standartlarımıza bağlı olarak ayıklama, kabuğundan ayırma, yenilmeyen kısımlarından arındırma, kalibreleme ve seçme aşamalarına tabi tutulur. Fındıklar sadece bu aşamalar tamamlandıktan sonra kalibrelere, çeşitlerine ve kaynaklarına ayrılmış lotlar halinde Manisa’daki Ferrero fabrikamıza sevk edilirler.

KALİTENİN VE GÜVENLİĞİN VERDİĞİ TAT

Biz sadece son hasattan elde edilen çiğ ve bütün fındıkları satın alırız. Fındıklar, 70 yılı aşan uzmanlığımız ve bilgi birikimimizle çalışan Manisa’daki fabrikamıza ulaştığında, kavurma işlemine geçmeden önce, tekrar kalite ve güvenlik parametrelerimize uygunluğunu doğrulayan kontroller yapılır. Tüketicilerimize Nutella’nın yüksek kalitesinin sürekli olarak garanti edilebilmesi için, işleme sürecinin bütün evrelerinde fındıkların mümkün olan en iyi tat, aroma ve doku niteliklerini sağlamak adına uzmanlarımız tarafından her gün kontrol edilir.

FERRERO FINDIKLARININ İŞLENMESİ

Fındıklarımız doğrudan kendi tesislerimizde işlenir. Bu da fındıkları son anda ve Nutella üretiminden hemen önce kavurmamıza olanak sağlar. Bu şekilde kavurma işleminden hemen sonra kısa bir süre içerisinde fındıkları, tarifimizdeki diğer malzemelerle bir araya getirerek , fındıkların tüm tat ve aromasını kaybetmeden Nutella’ya ekleme şansını elde ederiz. Her bir tesisimizde olduğu gibi, Manisa’daki Ferrero fabrikamızda da fındıkların üretildiği bölgeye, nem oranına ve çapına göre “kavurma” parametrelerini belirleyen bir uzman kavurma ustası mevcuttur ve bu sayede mümkün olan en güzel fındık kokusunu oluşturarak Nutella kavanozlarındaki fındık aromasını mümkün olan en uzun süre muhafaza eder. Fındıkların aynı oranda kavrulmasını sağlamak ve her bir fındıkta aynı tadı ve aromayı yakalamak için, özenle aynı çaptaki fındıkları seçeriz ve düşük ısılarda yavaş kavurma süreleri uygularız. Bu durum makine yatırımı açısından daha masraflı olsa da, tarifimiz için en iyi kavurma yöntemini sağlar.

DURMAKSIZIN GELİŞEN BİR BİLGİ DAĞARCIĞI

90’lı yılların başlarından itibaren, fındık tedarik zincirinin diğer evreleriyle de ilgilenmeye başladık. Her şeyden önce, Ferrero tarım şirketleri kurarak dünyanın farklı ülkelerinde fındık yetiştiriciliği ve üretimini teşvik ettik. Son yıllarda fındık işleme ve dönüştürme alanında da yatırım yapmaya başladık. Bunun ilk adımı, bu konuda öncü şirketlerinden bir olan Stelliferi firmasının 2012 yılında satın alınması oldu. İkinci bir önemli adım ise, fındık tedariği, işlenmesi ve pazarlanması konusunda dünya lideri olan Türk aile şirketi Oltan Gıda’nın 2015 yılında satın alınmasıyla gerçekleşti. Bu sayede bu alanda bilgi dağarcığımızı daha da geliştirme ve fındığın ayıklanması ve işlenmesiyle ilgili olarak kapasitemizi yükseltme şansı elde ettik. Bütün bu girişimlerimiz hali hazırda Türkiye’de 6 tane fındık ayıklama ve işleme tesisi bulunan ve bu tesislerde 1.300’den fazla işçiye Ferrero Hazelnut Company adlı tek bir yapı altında birleştirildi.

SORUMLU BİR TEDARİK ZİNCİRİNE DOĞRU

Fındık sektöründe dünya çapında en önemli oyunculardan biri olarak, tedarik zincirimizde 2020 yılına kadar 100% izlenebilirlik hedefine ulaşmak hedefindeyiz. Ferrero fındık tedarik zincirinin izlenebilirliği, tarımsal üreticinin oluşturduğu kaynağa varana kadar üretim sürecinin her aşamasındaki hareketleri izleyebilme kapasitesi olarak tanımlanabilir. Bu sayede fındık fidanlarının yerleşim noktaları, ürün tedarik ettiğimiz yetiştiricilerin tarımsal üretimi, karşılaşılan sorunlar ve bunlara sağlanacak teknik destek hakkında çok daha açık ve şeffaf bir tablo elde edebiliriz.

FERRERO DEĞERLİ TARIM PROJESİ

Bütün dünyada fındık yetiştirme ve satın alma konusunda edindiğimiz deneyim sayesinde, fındıkta “Ferrero” standardı bir kalite garantisine dönüşmüştür ve bize her gün en iyi tarımsal uygulamaları belirleme ve teşvik etme olanağı vermektedir. 2012 yılında geliştirdiğimiz Ferrero Değerli Tarım Projesi (FFVH) ile, bir yandan verimliliği arttırmayı ve temel ham maddemiz olan fındığın hasat sonrası kalitesini yükseltmeyi amaçlarken, öte yandan da üretimin ve hasadın sorumlu ve saygın bir şekilde gerçekleşmesini temin etmeyi amaçlamaktadır. Özellikle Türkiye'de, fındık üretim alanlarındaki çiftçilere yardımcı olabilmek için ziraat mühendisleri ekibi kurulmuştur. Yerel STK'ların da desteğiyle doğru çalışma koşulları konusundaki bilinçliliği arttırmak amacıyla "İyi Sosyal Uygulamalar" konusunda da eğitimler vermekteyiz.

Ferrero, sürdürülebilir bir tedarik zincirine ulaşmak için, fındık bahçelerine kadar uzanan "FFVH" adı altında standartlardan oluşan bir takip sistemi geliştirmiştir. 2012 yılından beri, dünya çapında öncü bir sertifikasyon firması olan SCS Global tarafından bu sistemin saha kontrolleri yapılmakta, yerel denetimciler ile uyumu denetlenmektedir.

süt

şeker

kakao

palm yağı

%100 KARADENİZ FINDIĞI

Manisa fabrikamızda, sadece Türkiye’de üretilen Karadeniz fındıklarını, işlenmemiş halleriyle alıyoruz. özel tesislerimizde inceleyerek seçiyoruz. Fındık hasadı Türkiye’de Ağustos ayı başları ile Eylül ayı sonlarında gerçekleşir. Fındıklar toplandıktan sonra kurutulur, temizlenir ve kendimize ait olan işleme tesislerimize gönderilir. Burada sıkı kalite standartlarımıza bağlı olarak ayıklama, kabuğundan ayırma, yenilmeyen kısımlarından arındırma, kalibreleme ve seçme aşamalarına tabi tutulur. Fındıklar sadece bu aşamalar tamamlandıktan sonra kalibrelere, çeşitlerine ve kaynaklarına ayrılmış lotlar halinde Manisa’daki Ferrero fabrikamıza sevk edilirler.

Noccioleto.

KALİTENİN VE GÜVENLİĞİN VERDİĞİ TAT

Biz sadece son hasattan elde edilen çiğ ve bütün fındıkları satın alırız. Fındıklar, 70 yılı aşan uzmanlığımız ve bilgi birikimimizle çalışan Manisa’daki fabrikamıza ulaştığında, kavurma işlemine geçmeden önce, tekrar kalite ve güvenlik parametrelerimize uygunluğunu doğrulayan kontroller yapılır. Tüketicilerimize Nutella’nın yüksek kalitesinin sürekli olarak garanti edilebilmesi için, işleme sürecinin bütün evrelerinde fındıkların mümkün olan en iyi tat, aroma ve doku niteliklerini sağlamak adına uzmanlarımız tarafından her gün kontrol edilir.

Controllo standard qualitativi delle nocciole.

FERRERO FINDIKLARININ İŞLENMESİ

Fındıklarımız doğrudan kendi tesislerimizde işlenir. Bu da fındıkları son anda ve Nutella üretiminden hemen önce kavurmamıza olanak sağlar. Bu şekilde kavurma işleminden hemen sonra kısa bir süre içerisinde fındıkları, tarifimizdeki diğer malzemelerle bir araya getirerek , fındıkların tüm tat ve aromasını kaybetmeden Nutella’ya ekleme şansını elde ederiz. Her bir tesisimizde olduğu gibi, Manisa’daki Ferrero fabrikamızda da fındıkların üretildiği bölgeye, nem oranına ve çapına göre “kavurma” parametrelerini belirleyen bir uzman kavurma ustası mevcuttur ve bu sayede mümkün olan en güzel fındık kokusunu oluşturarak Nutella kavanozlarındaki fındık aromasını mümkün olan en uzun süre muhafaza eder. Fındıkların aynı oranda kavrulmasını sağlamak ve her bir fındıkta aynı tadı ve aromayı yakalamak için, özenle aynı çaptaki fındıkları seçeriz ve düşük ısılarda yavaş kavurma süreleri uygularız. Bu durum makine yatırımı açısından daha masraflı olsa da, tarifimiz için en iyi kavurma yöntemini sağlar.

Nocciole con guscio.

DURMAKSIZIN GELİŞEN BİR BİLGİ DAĞARCIĞI

90’lı yılların başlarından itibaren, fındık tedarik zincirinin diğer evreleriyle de ilgilenmeye başladık. Herşeyden önce, Ferrero tarım şirketleri kurarak dünyanın farklı ülkelerinde fındık yetiştiriciliği ve üretimini teşvik ettik. Son yıllarda fındık işleme ve dönüştürme alanında da yatırım yapmaya başladık. Bunun ilk adımı, bu konuda öncü şirketlerinden bir olan Stelliferi firmasının 2012 yılında satın alınması oldu. İkinci bir önemli adım ise, fındık tedariği, işlenmesi ve pazarlanması konusunda dünya lideri olan Türk aile şirketi Oltan Gıda’nın 2015 yılında satın alınmasıyla gerçekleşti. Bu sayede bu alanda bilgi dağarcığımızı daha da geliştirme ve fındığın ayıklanması ve işlenmesiyle ilgili olarak kapasitemizi yükseltme şansı elde ettik. Bütün bu girişimlerimiz hali hazırda Türkiye’de 6 tane fındık ayıklama ve işleme tesisi bulunan ve bu tesislerde 1.300’den fazla işçiye Ferrero Hazelnut Company adlı tek bir yapı altında birleştirildi.

Noccioli.

SORUMLU BİR TEDARİK ZİNCİRİNE DOĞRU

Fındık sektöründe dünya çapında en önemli oyunculardan biri olarak, tedarik zincirimizde 2020 yılına kadar 100% izlenebilirlik hedefine ulaşmak hedefindeyiz. Ferrero fındık tedarik zincirinin izlenebilirliği, tarımsal üreticinin oluşturduğu kaynağa varana kadar üretim sürecinin her aşamasındaki hareketleri izleyebilme kapasitesi olarak tanımlanabilir. Bu sayede fındık fidanlarının yerleşim noktaları, ürün tedarik ettiğimiz yetiştiricilerin tarımsal üretimi, karşılaşılan sorunlar ve bunlara sağlanacak teknik destek hakkında çok daha açık ve şeffaf bir tablo elde edebiliriz.

frutti del Nocciòlo.

FERRERO DEĞERLİ TARIM PROJESİ

Bütün dünyada fındık yetiştirme ve satın alma konusunda edindiğimiz deneyim sayesinde, fındıkta “Ferrero” standardı bir kalite garantisine dönüşmüştür ve bize her gün en iyi tarımsal uygulamaları belirleme ve teşvik etme olanağı vermektedir. 2012 yılında geliştirdiğimiz Ferrero Değerli Tarım Projesi (FFVH) ile, bir yandan verimliliği arttırmayı ve temel ham maddemiz olan fındığın hasat sonrası kalitesini yükseltmeyi amaçlarken, öte yandan da üretimin ve hasadın sorumlu ve saygın bir şekilde gerçekleşmesini temin etmeyi amaçlamaktadır. Özellikle Türkiye'de, fındık üretim alanlarındaki çiftçilere yardımcı olabilmek için ziraat mühendisleri ekibi kurulmuştur. Yerel STK'ların da desteğiyle doğru çalışma koşulları konusundaki bilinçliliği arttırmak amacıyla "İyi Sosyal Uygulamalar" konusunda da eğitimler vermekteyiz.

Ferrero, sürdürülebilir bir tedarik zincirine ulaşmak için, fındık bahçelerine kadar uzanan "FFVH" adı altında standartlardan oluşan bir takip sistemi geliştirmiştir. 2012 yılından beri, dünya çapında öncü bir sertifikasyon firması olan SCS Global tarafından bu sistemin saha kontrolleri yapılmakta, yerel denetimciler ile uyum denetlenmektedir.

Ferrero Farming Values Hazelnut.

Ana Sayfa